Dossier Priscilla Sergeant - Meerderjarige verdachte blijft aangehouden

Johan D.V., de meerderjarige verdachte in het dossier rond de dood van Priscilla Sergeant (14), blijft in de cel. Dat heeft de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist. De advocaten van de man hadden zijn vrijlating gevraagd omdat ze meenden dat de KI bij de laatste verlenging van de voorlopige hechtenis in de fout was gegaan, maar de KI volgde hun argumenten niet.

De discussie was het gevolg van een wijziging van de kwalificatie van de feiten die aan D.V. ten laste worden gelegd. Onmiddellijk na zijn arrestatie, op 16 augustus 2012, was de man in verdenking gesteld voor doodslag. Voor die kwalificatie kan de voorlopige hechtenis telkens met drie maanden verlengd worden.

Eind november besliste de KI om dat te wijzigen naar onmenselijke behandelingen met de verzwarende omstandigheden dat D.V. gezag had over de minderjarige Priscilla en dat het meisje overleden was. Daarvoor bedraagt de maximumstraf 20 jaar en kan de voorlopige hechtenis telkens slechts met een maand verlengd worden.

Desondanks verlengde de KI de voorlopige hechtenis wel met 3 maanden. Volgens de advocaten van D.V. was die termijn onwettelijk en moest de man vrijgelaten worden. De KI heeft echter geoordeeld dat de verlenging van de aanhouding met drie maanden perfect legaal was. De advocaten van D.V. overwegen nu om in cassatie te gaan. (PVO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud