Dossier "Standard Luik" wordt op 13 mei gepleit voor Luikse KI

De kamer van inbeschuldigingstelling van Luik heeft zich vandaag gebogen over het dossier "Standard Luik". In deze zaak zijn een dertigtal personen in verdenking gesteld voor schriftvervalsing, gebruik van valse stukken, witwassen van geld en onregelmatigheden met vergoedingen. Het parket-generaal vroeg tijdens zijn requisitoir de verwijdering van een aantal elementen uit de procedure. De advocaten van de verdediging pleiten op 13 mei.

Er woedt een zware procedureslag rond het dossier van onderzoeksrechter Philippe Richard. Een dertigtal personen, onder wie Luciano D'Onofrio, de gewezen sterke man van Standard, en de gewezen clubdirecteurs Pierre François, Alphonse Costantin en Pierre Delahaye, worden verdacht van onregelmatigheden en malversaties bij spelerstransfers, onder meer die van Ivica Mornar en Miljenko Mumlek.

Tijdens het onderzoek van het dossier werd beroep gedaan op een tiental internationale rogatoire commissies. Die zouden echter nietig kunnen zijn, zoals meerdere advocaten van verdachten aanvoeren, omdat ze niet beantwoorden aan de criteria van de onpartijdigheid. De onderzoeksrechter zou vertrokken zijn van het principe dat de inbreuken vaststonden.

"Advocaat-generaal Jean-Baptiste Andries vroeg de verwijdering van deze stukken uit het dossier. Er dient nu afgewacht te worden wat de gevolgen van deze beslissing zou kunnen zijn op de omvang van het dossier", zo verklaarden de advocaten Delbouille en Masset bij het verlaten van de zitting.

Alle advocaten zullen het dossier pleiten tijdens een volgende zitting. Die vindt plaats op 13 mei. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud