Drie agenten gewond op Gentse Feesten

Op de Gentse Feesten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie agenten gewond geraakt nadat een wildplasser zich verzette tegen een bekeuring. Dat is vernomen van woordvoerder Manuel Mugica-Gonzalez.

Het incident gebeurde in de Nodenayesteeg, tussen de Predikherenlei en de Veldstraat, in het centrum van de stad. De agenten wilden omstreeks 1 uur een wildplasser identificeren om hem te bekeuren. Daarop sloeg de 29-jarige man van Nigeriaanse afkomst de politiemensen. Daarbij kreeg één agent een kopstoot en raakte hij gewond aan het linkeroog. Een andere liep een open wonde op aan de hand en een derde hield schouderpijn aan het incident over. De wildplasser werd uiteindelijk gearresteerd en het parket gaf hem een rechtstreeks dagvaarding voor 28 augustus.

Overigens waren er diezelfde nacht nog zes vechtpartijen op de Feesten. Verder werden zaterdagochtend twee Gentenaars en een man uit Merelbeke bestuurlijk aangehouden omdat ze aan de Predikherenlei fietsen in het water gooiden. Bij Sint-Jacobs werden bij twee Nederlanders gebruikershoeveelheden cocaïne, xtc, speed en GHB in beslag genomen. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud