Drie families hebben elders overnacht na ontploffing in Grote-Brogel

Na de zware ontploffing gisterenavond in een woning op de Vlierbesstraat in Grote-Brogel bij Peer hebben drie families de nacht elders doorgebracht. Twee huizen bleken niet bewoonbaar en het derde gezin zag het niet zitten thuis te blijven slapen. In de ontplofte woning viel een dode, een 38-jarige man, die bedolven raakte onder het puin. Een branddeskundige van het Hasseltse parket heeft vanmorgen een uitgebreid onderzoek verricht. Dat liet burgemeester Steven Matheï (CD&V) van Peer weten.

"Zaterdag rond 22 uur konden de geëvacueerde bewoners naar hun huis terugkeren. Drie families kregen elders onderdak. Twee van hen zijn bij familie blijven slapen en het derde gezin verbleef in een plaatselijk hotel. De brandweer en civiele bescherming zijn tot zondagochtend 2.30 uur bezig geweest met het herstellen van beschadigde daken en het dichtleggen van daken met zeilen. Voor twee gezinnen moet een oplossing op langere termijn uitgewerkt worden. Daarvoor zal een maatschappelijk assistent ingeschakeld worden. De tweewoonst, waar de ontploffing zich voordeed, moet volledig afgebroken worden", aldus burgemeester Matheï.

Vanmorgen vond in Peer een coördinatievergadering plaats met alle betrokken diensten. Daar werd beslist dat om 13.30 uur een infovergadering plaatsheeft voor de bewoners, waar ze verder tekst en uitleg krijgen wat ze moeten doen inzake de schade aan hun woning. Ze zullen hieromtrent praktische info krijgen. Hulpverleners voor psychosociale opvang zullen indien nodig ook klaarstaan. Gezien de enorme ravage in de getroffen wijk mag het een wonder heten dat er slechts een slachtoffer te betreuren viel. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud