Advertentie

Drie overvallers roven vitrines met gouden juwelen leeg bij juwelier in

Drie onbekende overvallers hebben woensdag rond 17.45 uur de vitrines leeggeroofd van een juwelier op de Visésteenweg in Zichen-Zussen-Bolder bij Riemst. Een vrouwelijke klant en de twee vrouwen die de winkel uitbaatten, werden onder schot gehouden. De twee vrouwelijke eigenaars werden vastgebonden. Uiteindelijk raakte niemand gewond, maar de overvallers konden een redelijke buit maken met vooral gouden juwelen.

Een wijkagente van de lokale politie werd plotseling en onverwacht met de drie vluchtende overvallers geconfronteerd. De overvallers hadden hun wapens ook op haar gericht, waarna ze richting Wallonië wegreden. Er werd nog naar hen gezocht, maar uiteindelijk raakte de politie het spoor naar de overvallers bijster. Aan hun vluchtvoertuig hingen gestolen nummerplaten. De overvallers spraken Frans en nog een vreemde taal.

De lokale politie deed de eerste vaststellingen, waarna het onderzoek overgedragen werd aan de federale gerechtelijke politie van Tongeren. Zo vond er woensdagavond nog een uitgebreid buurtonderzoek plaats. Het gerechtelijk lab deed een sporenonderzoek. (COR 433)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud