Drie uiteenlopende laureaten voor Prijs Bouwmeester 2012

De Vlaamse Bouwmeester Peter Swinnen en minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois hebben vrijdag de drie laureaten van de Prijs Bouwmeester 2012 bekendgemaakt.

De prijs bekroont jaarlijks publieke en semi-publieke bouwheren voor kwalitatieve bouwprojecten. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt in drie wisselende categorieën.

Uit de 34 ingediende projecten werden uiteindelijke drie laureaten gekozen. In de categorie 'Kunst in opdracht' ging de prijs naar de intergemeentelijke vereniging voor crematoriumbeheer Psilon voor het kunstwerk 'Looking at Silence' bij het nieuw crematorium van Kortrijk. In de categorie 'Zorg' werd het Agentschap Jongerenwelzijn laureaat voor de Gemeenschapsinstelling De Zande in Beernem. En in de categorie 'Publiek-private samenwerking' werden het Autonoom Gemeentebedrijf Stadvernieuwing Oostende en Algemene Bouwonderneming Vanhaerents nv bekroond voor het woon- en reconversieproject Militair Hospitaal in Oostende.

De drie laureaten ontvangen elk een kunstwerk van Gert Robijns en mogen het logo 'Prijs Bouwmeester 2012' gebruiken als keurmerk voor hun project en bouwheerschap.

(DRM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud