Advertentie
Advertentie

Drieduizend leden KSJ-KSA-VSKJ aangekomen in Oostende na vierdaagse wandeltocht

Na een vierdaagse wandeltocht door Vlaanderen zijn zaterdag zowat drieduizend leden van de KSJ-KSA-VKSJ aangekomen in Oostende, de eindbestemming van de 25ste editie van de wandeltocht Joepie. Dat is vernomen bij Toon Fonteyne, nationaal coördinator van de jeugdbeweging. In de kuststad werden de 14- tot 16-jarige wandelaars nog vergast op een slotshow met televisiepersoonlijkheid Lieven Scheire, organisator van de eerste edities Bert Taeymans en Vlaams minister van Jeugd Pascal Smet.

"We hebben een volledig incidentloze editie achter de rug", aldus Fonteyne. Toch moest een honderdtal deelnemers opgeven om medische redenen, zoals problemen met de knie, de enkel of blaren.

De jeugdbeweging organiseert Joepie elke twee jaar voor haar 14- tot 16-jarige leden. Een drieduizendtal jeugdige stappers vertrok op 10 april voor de vierdaagse trektocht met hun leiding doorheen Vlaanderen. Zij hadden slechts één doel voor ogen: de geheime stad X bereiken. Ze moesten over een afstand van ongeveer 100 kilometer goochelen met coördinaten, tochttechnieken oplossen en zelf een slaapplaats zoeken. X bleek uiteindelijk Oostende te zijn.

Tijdens de slotshow verbeterden de drieduizend leden ook nog het wereldrecord simultaan snoepjes eten, aldus Fonteyne. Dat record stond eerder op 600 snoepjes. Het nieuwe record gaat evenwel niet de boeken in, want er was geen officiële gerechtsdeurwaarder bij aanwezig. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud