Advertentie

Driehonderd betogers tegen dierproeven met apen aan KUL

Zowat driehonderd personen hebben zaterdag in de binnenstad van Leuven gedemonstreerd tegen het feit dat de K.U.Leuven apen gebruikt voor het uitvoeren van wetenschappelijke proeven. De betoging was een initiatief van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) en Studenten tegen Onderzoek op Primaten (STOP). Er was ook een delegatie uit Nederland aanwezig, alsook andere organisaties die opkomen voor dierenrechten. De betoging verliep zonder incidenten.

In het verleden organiseerden beide organisaties al ettelijke protestacties. Ook nu werden spandoeken meegedragen met teksten zoals "Stop alle experimenten op weerlozen", "Stop deze gruwel" en "KUL-CRUEL". Op het Martelarenplein werden op infostands foto's getoond van verminkte dieren. Deze experimenten berokkenen de apen volgens ADC veel leed en zijn bovendien nutteloos omdat voor deze neurologische onderzoeken alternatieven bestaan. "Wij begrijpen niet waarom onze unief blijft kiezen voor verouderd, onethisch en weinig resultaatgericht onderzoek op apen", aldus STOP.

In een recent opiniestuk stellen vijf KUL-wetenschappers die betrokken zijn bij deze proeven echter dat deze noodzakelijk zijn om inzicht te verwerven in een complex systeem als de menselijke hersenen en om nieuwe behandelingen tegen hersenaandoeningen te ontwikkelen. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud