Driehonderd SLP-militanten keuren verkiezingsprogramma goed

Een 300-tal militanten van de Sociaal-Liberale Partij hebben zondag op een congres in Antwerpen unaniem het SLP-verkiezingsprogramma goedgekeurd.

In zijn toespraak stelde voorzitter Geert Lambert op 7 juni de kiesdrempel te zullen halen. Hij benadrukte ook dat SLP nodig is, "omdat de klassieke partijen er met hun oudbakken ideeën en vastgeroest machtsdenken niet in slagen de maatschappij klaar te stomen voor de uitdagingen die op ons af komen".

SLP organiseerde zondag haar eerste congres sinds het eind vorig jaar uit de as van VlaamsProgressieven verrees. De partij stelde er haar acht lijsttrekkers voor: Inge Hermans (Antwerpen), Pinar Akbas (Limburg), Mohamed Ridouani (Vlaams-Brabant), Guy Haaze (Oost-Vlaanderen), Geert Lambert (West-Vlaanderen), Neal Raes (Brussel), Tom Callaerts (Brussels gewest) en Nelly Maes (Europa).

De aanwezige leden schaarden zich op het congres achter het verkiezingsprogramma dat de partij donderdag al voorstelde aan de pers. Dat stoelt op zeven pijlers.

In zijn speech beklemtoonde Geert Lambert dat de komende weken cruciaal worden. Hij blijft er echter rotsvast van overtuigd dat SLP de kiesdrempel haalt. Alle peilingen spreken dat voorlopig tegen. Lambert wil minstens één zetel binnenhalen. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud