Driehonderdtal mensen herdenken dubbele moord Sint-Lambrechts-Woluwe

Een driehonderdtal mensen hebben zondagvoormiddag een mars gehouden voor de twee slachtoffers van de dubbele moord in Sint-Lambrechts-Woluwe, de peuter Anaïs en haar 76-jarige overgrootmoeder. De mars was een initiatief van de 17-jarige moeder van de baby die het drama overleefde. Vanuit het Jubelpark trokken de deelnemers naar de crèche waar de baby werd opgevangen en langs de woning waar het drama plaatsvond. Daar lieten ze witte ballonnen los.

De dader van de feiten, de 19-jarige Junior K., verbleef in de jeugdinstelling van Kasteelbrakel omdat hij verdacht is van de moord op pianist Benjamin Rawitz, maar mocht de instelling verlaten om zijn vriendin Céline en dochter te bezoeken. Afgelopen zondag maakte hij van die uitgangspermissie gebruik om de overgrootmoeder van het kind te verkrachten en vermoorden en vervolgens zijn eigen dochter te doden. Nadien probeerde hij ook zijn vriendin te wurgen maar zij overleefde het drama.

Céline en haar moeder waren aanwezig op de mars en waren duidelijk geëmotioneerd. Een groot deel van de aanwezigen droegen witte en zwarte kleuren. "De kleuren zijn ook een verwijzing naar de vermenging van culturen en rassen", zei Pamela nog. "Anaïs was immers een métisse, een baby van ouders van verschillende huidskleur." (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud