Dronken agenten hit op internet

Twee agenten van de politiezone Fagnes, bij Spa, zijn vorige week zondag gefilmd terwijl ze dronken aan het werk waren. De twee moesten de carnavalstoet van Laetare de Sart-Tiège begeleiden. Dat schrijven Sud Presse en Vers L'Avenir zaterdag.

Sinds enkel dagen circuleert op het internet een filmpje waarbij te zien is hoe de twee agenten tijdens de parade dronken waggelen aan het rond punt van Tiège. Een van de agenten valt, na klaarblijkelijk te hebben overgegeven. Volgens Vers L'Avenir is het bewuste filmpje al meer dan 3.000 keer bekeken.

De burgemeester van Jalhay heeft een onderzoek gevraagd naar de feiten. "We doen heel wat moeite om dergelijke zaken bij carnaval te vermijden. Politiemannen moeten het goede voorbeeld geven. Dit gedrag is ontoelaatbaar", zegt hij.

Hoewel er een disciplinaire procedure is opgestart, zijn de bewuste agenten nog steeds actief en zijn er nog geen sancties genomen. Volgens hun korpschef gaat het om "erg goede wijkagenten".

"Er is geen reden om ze te schorsen omdat er gelukkig niets ernstigs is gebeurd. Ze hebben hun wapen niet bovengehaald en geen amok uitgelokt", aldus de chef van de politiezone, die daar aan toevoegt dat het gedrag "ontoelaatbaar" is. (VOC)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud