Advertentie
Advertentie

Dronken chauffeur gekantelde vrachtwagen op E40 wordt ontslagen

De dronken bestuurder van de tankwagen met zoutzuur die donderdagochtend op de E40 in Drongen kantelde, wordt ontslagen door zijn werkgever. Dat meldt de directie van Transports Vervaeke in Zellik. De E40 richting kust zal zeker tot 16 uur versperd blijven.

Vervaeke is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare chemische producten. Alle chauffeurs moeten dagelijks hun handtekening zetten onder een verklaring dat ze nuchter rijden. De 52-jarige bestuurder van de tankwagen bleek na het ongeval meer dan 1,5 promille alcohol in het bloed te hebben. De man reed volgens het bedrijf ook niet via de correcte route. De bestemming van de tankwagen was Zwevegem, bij Kortrijk. De bestuurder had dus de E17 moeten nemen en niet de E40.

Rond 13.30 uur stond er van Merelbeke tot Drongen nog een file van 12 kilometer op de E40 richting kust. De filetijd kan oplopen tot drie uur. Ook op de alternatieve wegen is het bijzonder druk. Op de E34 staat er negen kilometer file van Zelzate tot Assende.

Het overpompen van de tank zoutzuur is bijna afgelopen, maar daarna moet de vrachtwagen getakeld worden en worden noodreparaties aan het wegdek uitgevoerd. De wegpolitie hoopt rond 16 uur de rijbaan vrij te hebben. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud