Advertentie
Advertentie

Druk paasweekend in het vooruitzicht

Het paasweekend - traditioneel erg druk - valt dit jaar samen met het begin van de paasvakantie en wordt dus een rood weekend met heel wat files in België. Dat melden automobilistenverenigingen Touring en VAB vandaag. Ook in de rest van Europa wordt het paasweekend druk hoewel in de meeste landen het paasverlof al begonnen is of er zelfs geen paasvakantie is. De overige weekends van de paasvakantie zijn rustiger.

Tijdens het paasweekend zorgen niet alleen de vertrekkende vakantiegangers, maar ook de dagjes- en weekendtoeristen voor drukker verkeer dan normaal. Touring en VAB verwachten, voor vertrekkende vakantiegangers, de grootste drukte op vrijdag 29 maart vanaf de late voormiddag en zaterdagvoormiddag 30 maart en raden daarom aan vrijdagochtend vroeg ofwel later op de avond te vertrekken. Op zaterdag stelt men het vertrek beter uit tot de middag.

Voor de terugkeer wordt het vooral druk op paasmaandag vanaf de late namiddag en avond.

Het weekend van 6 en 7 april verwachten de automobilistenverenigingen enkel wat problemen op zaterdag voor het vertrek.

Het weekend van 13 tot 14 april wordt op de Belgische wegen iets drukker: zondag 14 april is een oranje dag voor de terugkeer. In de andere Europese landen worden geen grote problemen voor de terugkeer verwacht.

Tijdens de rest van de paasvakantie kan men zich aan verkeersproblemen verwachten bij mooi weer. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud