Advertentie

Druk terugkeerweekend op Europese wegen

Het zwaartepunt van de verkeersproblemen in Europa ligt vanaf volgend weekend bij de terugkeer. Voor het vertrek blijft het druk maar verwacht men geen grote files, zo melden mobiliteitsorganisatie Touring en mobiliteitsclub VAB.

Voor de terugkeer verwacht men op vrijdag geen problemen in Europa. Zaterdag is een rode dag richting noorden voor heel Europa met de gebruikelijke files tot gevolg. De grootste drukte wordt verwacht tussen 10.00 uur en 16.00 uur. In Frankrijk is dit het eerste halfmaandelijkse wisselweekend, wat opnieuw druk verkeer betekent op de klassieke knelpunten.

Zondag is een oranje dag in Duitsland en Zwitserland en een groene dag elders. "Wie terugkeert, doet dat best op vrijdag of zondag", zo raadt Touring aan.

Richting zuiden verwacht men enkel in Frankrijk nog moeilijk verkeer, vooral op zaterdag. Op vrijdagnamiddag en -avond verwacht men druk verkeer met files in Duitsland voor het vertrek. Elders in Europa wordt het een dag zonder al te veel problemen.

Zaterdag worden weinig problemen verwacht in Duitsland en Oostenrijk. In Zwitserland verwacht Touring druk maar vlot verkeer, VAB verwacht mogelijk toch twee uur wachttijd aan de Gotthardtunnel.Op zondag verwacht men druk maar vlot verkeer in heel Europa. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud