Drukke maar geen extreme vrijdagavondspits bij vakantie-uittocht

Het verkeer op de Vlaamse wegen verloopt druk door ongevallen en het vakantieverkeer, maar er vallen geen extreme vertragingen te noteren. Dat werd vernomen bij het Vlaams Verkeerscentrum. Vooral tussen Antwerpen en het Nederlandse Breda moet rekening gehouden worden met vertragingen van 45 minuten tot een uur wegens werkzaamheden. Door een ongeval op de E313 bij Wommelgem naar Hasselt worden bijkomende vertragingen verwacht op de Antwerpse ring. Daar zijn namelijk drie rijstroken versperd.

De drukte begon vrijdag zoals verspeld kort na de middag. Door een ongeval in Brecht was het ook druk op de E19 van Nederland naar Antwerpen, maar die vertragingen zijn omstreeks 17.00 uur weggewerkt, aldus het Verkeerscentrum. Door een ongeval in de namiddag is er ook moeizaam verkeer op de E17 van het Waasland naar Antwerpen. De wachttijd kan er een half uur bedragen.

Op de Brusselse binnen- en buitenring bedraagt de wachttijd gemiddeld een half uur. Door een ongeval op de E40 bij Sterrebeek naar Leuven zijn twee

twee rijstroken versperd, wat het verkeer verder bemoeilijkt. Het Verkeerscentrum meldt dat het vooralsnog om "normale" vertragingen gaat.

Daarnaast is het ook druk richting kust. Enkele kleinere ongevallen vertraagden het verkeer op de expresweg van Antwerpen naar Knokke. Door een ongeval op de E40 bij Beernem naar Oostende moet rekening gehouden worden met een wachttijd van 15 tot 20 minuten.

Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum, meldt dat de vrijdagavondspits vanaf 18.30 uur langzaam moet afnemen. (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud