Duizenden gezinnen urenlang zonder stroom in Nijlen

In Nijlen hebben dinsdagavond om en bij de 10.000 mensen enkele uren zonder stroom gezeten. Een van de drie hoofdkabels die voor de stroomtoevoer van een groot deel van de gemeente instaan, viel uit. Dat is in principe niet dramatisch, maar maandagavond had toevallig ook een andere hoofdkabel het begeven. Die was dinsdag nog niet volledig hersteld, waardoor de overblijvende kabel de spanning niet meer kon dragen. Wat het defect van dinsdag heeft veroorzaakt staat nog niet vast, maar met het stormweer zou het dan toch niets te maken hebben, preciseert Nijlens schepen van Energie Luc Luyten.

"De elektriciteitskabels in kwestie liggen zowat 70 centimeter onder het grondoppervlak. De storm kan dit dus niet veroorzaakt hebben. De kabel is dinsdag ook op een heel andere plaats uitgevallen dan de dag voordien. Het lijkt wel de Wet van Murphy", zegt Luyten.

Energiemaatschappij Infrax had van zowat 18.00 tot 22.00 uur nodig voor herstellingswerken en om één voor één alle elektriciteitscabines opnieuw in te schakelen. Intussen zaten grote delen van Nijlen en de deelgemeentes Kessel en Bevel zonder stroom. Woensdag zal Infrax met een meetwagen op zoek gaan naar de precieze locatie van het defect, in de hoop zo ook de oorzaak ervan te achterhalen. Mogelijk heeft de hevige regenval van de voorbije weken er iets mee te maken. (COR 360)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud