Advertentie

Duizendtal deelnemers aan optocht voor slachtoffer vechtpartij

In de Gentse deelgemeente Wondelgem hebben vrienden, kennissen en sympathisanten van Alain Verlodt, de supporter van AA Gent die om het leven kwam na een vechtpartij aan het Van Beverenplein, vrijdagavond een optocht gehouden. "Meer dan duizend mensen waren aanwezig om samen het verdriet te verwerken", zegt woordvoerder Wim Beelaert.

De 40-jarige Verlodt kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een slag bij een vechtpartij aan het Van Beverenplein. Hij viel op zijn achterhoofd en overleed later aan zijn verwondingen. Een 39-jarige man zit in de cel voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, maar zonder het oogmerk te doden.

Het slachtoffer was een fan van voetbalploeg AA Gent. "Alain was een vrolijke gast die de ploeg in zijn hart droeg. Iedereen kende hem en wil samen het verdriet verwerken. Met ongeveer 1.250 mensen zijn we vanavond naar de woning van Alain gestapt en hebben we bloemen neergelegd. Het was een optocht tegen geweld en alles is zonder incidenten verlopen", zegt Beelaert. (COR 232)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud