Dutroux - Zitting strafuitvoeringsrechtbank kàn in strafinrichtingen

De zitting van de strafuitvoeringsrechtbank kan perfect doorgaan binnen de muren van de gevangenis. De regelgeving voorziet dit duidelijk, zo reageert de liberale vakbond VSOA Politie in een persbericht.

Artikel 3 van de wet op de strafuitvoeringsrechtbank stipuleert dat "de strafuitvoeringskamers zitting kunnen hebben in elke rechtbank van eerste aanleg gevestigd in het rechtsgebied van het hof van beroep, alsmede in de strafinrichtingen".

"Men heeft echter gekozen om een aantal theoreticussen te laten beslissen om dit circus te laten doorgaan in het justitiepaleis van Brussel. Het toppunt is dat de rekening dient betaald te worden door de politie en de belastingbetaler", aldus Vincent Gilles en Vincent Houssin, respectievelijk nationaal voorzitter en nationaal ondervoorzitter van VSOA Politie.

Ze klagen verder aan dat ondertussen in zowat het hele land "patrouilles en interventieploegen worden afgeschaft wegens te weinig middelen. De burger is dus een tweede maal de dupe".

De VSOA-top roept politici met verantwoordelijkheidszin op, om initiatieven te nemen om dergelijke geldverspillingen, die gepaard gaan met onnodige veiligheidsrisico's, in de toekomst te vermijden. (MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud