Edegem wil autobestuurders van buiten gemeente laten betalen

De Antwerpse randgemeente Edegem wil het sluipverkeer uit de Collegewijk, een van haar grootste woonwijken, bannen door autobestuurders van buiten de gemeente te laten betalen. Wie niet van Edegem is maar er toch passeert, zal in de geldbuidel moeten tasten. Dat melden meerdere kranten vrijdag.

"Zie het als een vorm van rekeningrijden", zegt Mia De Schamphelaere, oud-CD&V-parlementslid en lokaal schepen voor Verkeer. "Alleen zo kunnen we het sluipverkeer uit die woonwijk bannen." Volgens de schepen rijden er op een doorsnee ochtend ruim achtduizend voertuigen door die wijk, waarvan er slechts een duizendtal uit Edegem zelf komen.

Met een speciaal camerasysteem dat de nummerplaten met de identiteitsgegevens verbindt, zouden de Edegemnaren van de niet-Edegemnaren kunnen gescheiden worden. Voor familieleden, vrienden of leveranciers die af en toe in de wijk moeten zijn, kan een uitzondering worden gemaakt. Zij zullen op vraag van de wijkbewoners door het gemeentebestuur kunnen worden toegevoegd aan de lijst met toegelaten nummerplaten. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud