Edmée de Groeve veroordeeld tot 15 maanden cel met uitstel voor fraude

De correctionele rechtbank van Charleroi heeft Edmée de Groeve vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden met uitstel gedurende vijf jaar en een boete van 27.500 euro, voor de helft met uitstel. De voormalige voorzitter van Brussels South Charleroi Airport (BSCA), de NMBS en de Nationale Loterij werd schuldig bevonden aan schriftvervalsing, verduistering, oplichting en misbruik van vennootschapsgoederen. Ze moet BSCA bovendien een som van 24.348 euro terugbetalen.

De Groeve had om de vrijspraak gevraagd en pleitte verzuim in het dagelijks bestuur van de bedrijven.

De rechtbank geloofde echter niet dat het bestuur zo slecht uitgevoerd werd vanwege de opleiding en de kwaliteiten van De Groeve als bestuurder. De rechtbank zag namelijk kwaad opzet in de gelijktijdige overschrijvingen van BSCA en de NMBS op de rekening van De Groeve en vond geen verklaring voor de geldafhalingen met de Visa-kaart van het vliegveld.

Bovendien zou De Groeve vrienden hebben uitgenodigd in plaats van commerciële relaties op een inaugurale vlucht naar Tenerife. Ook zou ze vrienden kaarten hebben gegeven voor de Grote Prijs in Francorchamps en zou ze op de kosten van het vliegveld benzine hebben betaald voor kennissen. Ten slotte kocht BSCA meubelen voor een bedrag van 100.000 euro, maar het is niet duidelijk waarvoor het geld juist werd gebruikt.

Bij de uitspraak hield de rechter rekening met het feit dat De Groeve de regels overtrad in haar eigen voordeel en dat haar daden financiële gevolgen hebben voor elke burger. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud