Een vijfde horecazaken niet in orde met inrichting en hygiëne

Te veel restaurants moeten nog veel inspanningen leveren wat betreft de hygiënische omstandigheden. Dat heeft de gedelegeerd bestuurder van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) gezegd bij de voorstelling van het activiteitenverslag 2007. Uit de inspecties van het Voedselagentschap blijkt dat een op de vijf horecazaken (21,7 pct) niet in orde is met de inrichting en hygiëne.

Van de 9.454 inspecties kreeg 58,8 procent een goedkeuring, maar met opmerkingen. Bijna 20 procent werd volledig goedgekeurd. Het FAVV benadrukt dat in de horeca nog niet echt vlot met het systeem van autocontrole. Maar om dat te verhelpen, is er een samenwerking met ondernemersorganisatie Unizo en horecaverenigingen. De topman van het Voedselagentschap ziet wel jaar na jaar een verbetering van de voedselveiligheid. Zo omschrijft hij 2007 ook als een goed jaar zonder grote crisis, op uitzondering van de blauwtongziekte bij schapen en runderen, die voor veel economische schade zorgde. (DWM)

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n