Advertentie

Eerste kiesbureau in Antwerps rusthuis is succes

In de stad Antwerpen is er zondag voor het eerst een kiesbureau ingericht in een rust-en verzorgingstehuis (rvt). Het gaat om het rvt Sint-Maria in de Vredestraat in het district Berchem. Het kiesbureau is een proefproject van Antwerps OCMW-voorzitter en schepen van Loketten Monica De Coninck (sp.a). Als blijkt dat het initiatief succes heeft, dan kunnen er volgende verkiezingen nog meer rvt's gebruikt worden als stemlokaal.

De bedoeling van het project is om bewoners van een rusthuis meer te betrekken bij de stembusgang. "In het kader van de vergrijzing is het belangrijk dat we oudere mensen het gevoel geven dat ze er ook bijhoren", zegt Monica De Coninck. "Daarnaast heeft dit initiatief een drempelverlagend effect omdat de gewone kiezers ook eens over de vloer komen bij een rvt", gaat de schepen verder.

Het nieuwe kiesbureau is een succes. Er gingen 102 rusthuisbewoners stemmen, tegenover slechts 20 bij vorige verkiezingen. Alles verliep ook vlot dankzij de begeleiding van het rusthuispersoneel. De senioren werden in groepjes van hun kamer gehaald, zodat er geen grote drukte ontstond.

Na zondag zal het proefproject geëvalueerd worden en zal gekeken worden waar er nog verbeteringen mogelijk zijn. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud