Eerste lezing onderdelen Vlaams regeerakkoord afgerond

De Vlaamse regeringsonderhandelaars van CD&V, N-VA en sp.a hebben zondag tot ongeveer 21 uur vergaderd over het toekomstige Vlaamse regeerakkoord. De eerste lezing van de teksten van de verschillende werkgroepen is afgerond. Dat heeft de woordvoerder van Vlaams formateur Kris Peeters zondag bekendgemaakt.

Alle onderdelen van het toekomstige regeerakkoord zijn dus een eerste keer besproken. Bedoeling is dat er maandag wordt voortgewerkt aan een globale tekst, zeg maar een ontwerp van regeerakkoord. Dat gebeurt niet in de schoot van de centrale onderhandelaarsgroep. Die komt pas in de loop van dinsdag opnieuw samen om de tweede lezing aan te vatten.

Bij de onderhandelaars is te horen dat de sfeer "constructief" is en dat de gesprekken goed vorderen. Of er tegen de Vlaamse feestdag van 11 juli al een uitgewerkt akkoord op tafel zal liggen, is nog af te wachten. Formateur Peeters wil zich niet laten vastpinnen op deadlines. Over de inhoud van de gesprekken blijft iedereen discreet. Er is onder de onderhandelaars afgesproken om niet te communiceren voor er sprake is van een globaal akkoord. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud