Eerste militairen vertrekken op 8 augustus naar Kandahar

Een veertigtal Belgische militairen vertrekt op 8 augustus naar Kandahar in het zuiden van Afghanistan. Ze zullen er de komst voorbereiden van een honderdtal andere militairen en vier F-16-gevechtsvliegtuigen die begin september aankomen. Dat is dinsdag vernomen uit militaire bron.

De militairen van het vierde geniebataljon van Amay, niet ver van Hoei, en de eenheid "Field Accomodation Unit" (FAU) van de luchtmachtbasis van Bevekom zijn belast met de voorbereiding van de installaties voor het personeel dat de vliegtuigen in orde moet maken. Hun missie zal ongeveer een maand duren, aldus een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

Het bericht over het vertrek van de veertig militairen komt er nadat de ministerraad vrijdag groen licht had gegeven voor het sturen van een detachement van vier F-16's en een honderdtal militairen naar Kandahar. Ze zullen er vanaf 1 september zes maand lang deelnemen aan de NAVO-operatie ISAF (International Security Assistance Force), in samenwerking met Nederland.

Volgens de woordvoerder zullen de F-16's begin september operationeel zijn op de grote NAVO-basis in het zuiden van Afghanistan en is het vertrek uit Belgiƫ voorzien voor eind augustus. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud