Eerste Vlaamse mosselen worden vrijdag geveild in Oostende

De eerste Vlaamse mosselen die gekweekt werden in de Noordzee worden vrijdag om 08.30 uur in Oostende geveild. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft zijn goedkeuring gegeven om de mosselen te oogsten.

Van de eerste duizend kilo, die in loten van vijftig kilo verkocht wordt, gaat de opbrengst van het allereerste lot naar het project Raising the Belgica van vzw Belgica Genootschap. Die vzw wil het wrak van de legendarische Belgica, het schip waarmee Adrien de Gerlache in 1897-1899 zijn reis naar en overwintering op de Zuidpool tot een goed einde bracht, terug naar België brengen.

De overige negentien loten van vijftig kilo worden als primeurs op de veiling aangeboden. De eerste mosselen kunnen dus vrijdag al geproefd worden. De Vlaamse Noordzeemosselen zijn van kwaliteit A en kunnen dus zonder verwateren onmiddellijk van de kweekzone op het bord van de mosselliefhebber en hebben een hoog mosselvleesgehalte.

Vanaf zaterdag kan de groothandel zich bevoorraden bij het mosselbedrijf Reynaert-Versluys, op voorwaarde dat het weer het toelaat om te oogsten. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud