Eerste voorzittersdebat levert vrijwel uitsluitend federale discussie op

Het eerste grote verkiezingsdebat in de aanloop naar de Vlaamse en Europese verkiezingen is woensdag in de Gentse Vooruit uitgedraaid op een vrijwel uitsluitend federale discussie. Afgaande op de tussenkomsten van de Vlaamse partijvoorzitters lijkt de verkiezingscampagne vrij bitsig te zullen worden.

De theaterzaal van de Vooruit was woensdagavond tot de nok gevuld om het twee uur durende debat tussen zeven Vlaamse partijvoorzitters bij te wonen.

UG-politicoloog Carl De Vos en moderator Siegfried Bracke legden Marianne Thyssen (CD&V), Bart Somers (Open Vld), Caroline Gennez (sp.a), Bruno Valkeniers (Vlaams Belang), Bart De Wever (N-VA), Jean-Marie Dedecker (LDD) en Mieke Vogels (Groen!) drie grote discussiethema's voor: het sociaal-economische, de staatshervorming en de geloofwaardigheid van de politiek.

Wat eigenlijk een Vlaams verkiezingsdebat had moeten zijn, draaide uit op een vrijwel uitsluitend federale discussie. Behalve enkele verwijzingen naar de wachtlijsten in de Vlaamse welzijnssector kwamen zo goed als alleen maar federale dossiers aan bod.

De aanpak van de sociaal-economische crisis wordt alvast een van de belangrijkste thema's uit de campagne. (FEM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud