Eerste zeehondenpup van het zomerseizoen aangespoeld

Het Rescue Team van Sea Life Blankenberge heeft donderdagochtend de eerste aangespoelde zeehondenpup van het seizoen opgevangen. Het jonge dier was aangespoeld in het natuurreservaat van Heist. Dat laat Sea Life donderdagmiddag weten.

Volgens Sea Life is de aangespoelde pup vier weken oud en waarschijnlijk door de zware wind van de afgelopen dagen aangespoeld.

"Het is een meisje en ze weegt ongeveer 12 kilo, wat erg weinig is voor haar leeftijd" licht Steve Vervaecke, hoofd dierenverzorging, toe. "Normaal gezien weegt een zeehond van haar leeftijd meer dan 30 kilogram". De zeehond heeft bovendien een kleine wonde aan haar bek.

De komende dagen zullen de verzorgers het jonge dier intensief verzorgen. Als de pup opnieuw op krachten is, en rond de 35 kilogram weegt, wordt ze weer vrijgelaten, maar dat kan drie tot vier maanden duren.

Zeehondenpups worden geboren begin juli. De komende dagen en weken is de kans dus groot dat er nog jonge pups aanspoelen. Vorig jaar verbleven 26 zeehondenpups in Sea Life.

(Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud