Eigenaar helikopter Benallal beleefde "schrik van zijn leven"

"Ik heb de schrik van mijn leven gehad", zegt Jacques Tonet, de baas van de firma die de kleine helikopters maakt waarmee Nordin Benallal zondag is ontsnapt uit de gevangenis van Itter. De man doet op de site van de krant "Le Soir" uit de doeken hoe een van zijn piloten werd gegijzeld en hoe de dieven er vandoor gingen met de helikopter.

Rond 18 uur drongen vier zwaarbewapende en gemaskerde mannen de lokalen van het bedrijf binnen.

"Ze waren zeer goed uitgerust. Ze droegen ongetwijfeld kogelvrije vesten en riepen dat we ons geen zorgen moesten maken en alles goed zou verlopen".

"We waren met vijf: drie Franse verkopers, een Franse piloot, Daniel en ik. Ze dwongen ons naar het binnenplein te gaan en we moesten er op de grond gaan liggen. Ze waren vastberaden, maar hebben ons niet mishandeld. Een van hen gaf me een rol plakband, om de mond van de verkopers dicht te plakken. Ik heb de schrik van mijn leven gehad", legt Tonet uit.

"Nadat ze een oproep op hun gsm kregen, verlieten ze de plaats. Een van hen installeerde zich in de cockpit met Daniel en ging richting gevangenis van Itter. Daniel slaagde erin de helikopter op de binnenkoer te laten landen. Vier gedetineerden probeerden in de helikoptercabine, die niet veel groter is dan die van een Smart, te raken. Twee van hen gingen akkoord om uit te stappen, maar de twee anderen hielden zich vast aan de onderkant van het toestel, waardoor dit uit evenwicht raakte en crashte". (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud