Advertentie

Elia is geïnteresseerd in Duits hoogspanningsnet (De Tijd)

De Belgische hoogspanningsnetbeheerder Elia is geïnteresseerd in de overname van het Duitse stroomnet van Vattenfall. De Zweedse energiegroep heeft die activiteiten in 2008 in de etalage gezet. Het initiële lijstje van meer dan vijftig kandidaten is intussen geslonken tot twee consortia, meldt De Tijd zaterdag.

Volgens diverse bronnen is de Belgische netbeheerder de enige overgebleven industriële partij. Elia heeft, samen met een buitenlandse financiële partij, een niet-bindend bod uitgebracht.

De andere overnamekandidaat is een consortium met de financiële partijen Goldman Sachs, Allianz en Deutsche Bank. Die groep zou ruim 500 miljoen euro overhebben voor het hoogspanningsnet, terwijl het bod van Elia en zijn financiële partner nog hoger ligt.

Vattenfall kreeg het hoogspanningsnet in het voormalige Oost-Duitsland in 2001 in handen. Nadat een fusieplan met andere hoogspanningsnetbeheerders in het westen van Duitsland was mislukt, staat de activiteit te koop. Vattenfall hoopt nog deze maand een verkoopakkoord te bereiken.

(TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud