Elio Di Rupo met kersentaart verwelkomt bij aankomst aan ULB

Premier Elio Di Rupo heeft vrijdagnamiddag een kersentaart in het gezicht gekregen bij zijn aankomst aan de campus van de Franstalige vrije universiteit ULB, waar hij een toespraak moest houden tijdens de academische zitting ter gelegenheid van de opening van het academisch jaar. Het gerucht ging dat de eerste minister gewond geraakt was, maar de rode kleur was niet afkomstig van bloed, maar van de kersen op de taart.

Premier Di Rupo werd aan de ULB opgewacht door een aantal (extreem)linkse betogers tegen het besparingsbeleid en het harde beleid tegen de illegalen. Opeens gooide iemand een taart in de richting van de premier. De dader kon ontkomen, zo staat te lezen op de website van La Dernière Heure.

De woordvoerder van Di Rupo liet via Twitter weten dat er niets aan de hand was: "De premier is in goede conditie en luistert naar de toespraak van de rector van de ULB. Er is geen sprake van slagen of bloed, hij is enkel door een taart geraakt".

Bij de start van zijn toespraak over Europa deed premier Di Rupo het incident overigens met een kwinkslag af: "Kersen hebben een geweldige kleur, rood". Er was overigens geen spoor van te zien op zijn kledij.

De betogers verstoorden ook het begin van de academische zitting. (JDH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud