Enkel ontslag Leterme is onvoldoende (De Wever)

Alleen het ontslag van premier Yves Leterme is onvoldoende. Dat meent N-VA-voorzitter Bart De Wever. "Eén ontslag maakt de lente niet. De N-VA wil een nieuwe politieke lente. Dit Belgische huishouden is immers zwaar ziek en moet dan ook een grondige operatie ondergaan", luidt het.

De Wever spreekt van een "Shakespeariaanse tragedie". "Vandaag heeft premier Leterme de dolkstoot gekregen die een einde maakt aan zijn persoonlijk drama", aldus De Wever.

Maar alleen Leterme vervangen aan het hoofd van de regering is voor N-VA onvoldoende. "Voor de N-VA is het duidelijk dat een simpele vervanging van de hoofdfiguur totaal ontoereikend is als antwoord op deze diepe politieke malaise. Het is niet omdat premier Leterme vervangen wordt door iemand anders dat er plots iets fundamenteel veranderd is", aldus De Wever.

Voor N-VA kan er wel enkel een nieuwe regering gevormd worden "indien die over een Vlaamse meerderheid beschikt". "Het huidige minderheidskabinet is een schande voor de Vlaamse democratie en derhalve niet voor herhaling vatbaar", aldus nog De Wever. (SER)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud