Erebisschop Paul Schruers overleden (update)

In Hasselt is zondagnacht erebisschop Paul Schruers overleden. Hij werd 78 jaar, zo meldt de Hasseltse bisschop Patrick Hoogmartens maandag. Tijdens zijn verblijf in de Focolaregemeenschap in Rotselaar werd Schruers in mei getroffen door een hersenbloeding.

Mgr. Schruers werd geboren in Hasselt op 25 oktober 1929. Na zijn humaniora vatte hij zijn priesterstudies aan aan het Kleinseminarie in Sint-Truiden en nadien het Grootseminarie te Luik. Op 8 december 1954 werd hij in Luik tot priester gewijd. Aan de K.U.Leuven behaalde hij de kandidatuur Wijsbegeerte en Letteren en het doctoraat in de Theologie.

Bij de oprichting van het bisdom Hasselt werd Schruers op 1 augustus 1967 tot vicaris-generaal benoemd. Op 25 april 1970 werd hij door paus Paulus VI benoemd tot hulpbisschop van Hasselt, waar hij datzelfde jaar tot bisschop werd gewijd. Op 21 september 1972 kreeg hij zijn aanstelling tot bisschop-coadjutor van Mgr. J.M. Heusschen. Na diens ontslag in 1989 werd Schruers de tweede bisschop van Hasselt. In 2004 werd hij op zijn beurt opgevolgd door Hoogmartens. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud