Eric Van Rompuy bijzonder scherp voor Vlaamse en federale regering

Eric Van Rompuy, die voor CD&V in het Vlaams parlement zetelt, heeft op zijn internetdagboek bijzonder scherpe kritiek geuit op de Vlaamse en federale regering, beiden gestuurd door zijn partij. "Geen enkel probleem wordt fundamenteel aangepakt of opgelost en dit geldt zowel voor de Belgische als Vlaamse Regering", klinkt het.

"De weken gaan voorbij, maar in de politiek lijken ze steeds meer op elkaar: grote plannen, hoogmissen, Staten-Generaals, debatten in de media, parlementaire interpellaties, weekendinterviews van ministers en partijvoorzitters (...) op weg naar het volgende 'incident'."

Van Rompuy verwijst onder meer naar de discussie rond de Congolese militairen die zijn partijgenoot en minister van Defensie Pieter De Crem, "de vedette van de week", afgelopen week uitlokte, en naar het debat over de protocollaire rol van de koning. "Alsof dit land geen andere katten te geselen heeft. De echte vraag is: zal België Koning Albert overleven als elke ernstige institutionele en sociaal-economische hervorming onmogelijk blijkt in dit land?", klinkt het.

Van Rompuy voegt eraan toe dat het "ouder worden" hem misschien "wat cynischer" heeft gemaakt, maar hij denkt dat velen, zowel politici als de bevolking, er zo over denken.

"Besturen is plannen maken, beslissen en ze nadien ook uitvoeren. Vaak vergeet men het tweede en het derde. Ik word daar zo moe van", besluit de CD&V'er.

(MUA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud