Europa keldert Vlaamse win-winlening

De Vlaamse regering zal wellicht de win-winlening moeten afschaffen. De Europese Commissie ziet in die maatregel, die dient om Vlaamse startende bedrijven te financieren, een inbreuk op het vrij verkeer van kapitaal en een discriminatie. Dat staat vrijdag in De Tijd.

De win-winlening voorziet in een fiscaal voordeel voor inwoners van het Vlaams Gewest die geld lenen aan Vlaamse bedrijven. Sinds de start in 2006 werden al circa 1.300 win-winleningen afgesloten. Vorig jaar was een recordjaar, met 374 leningen.

Maar de Europese Commissie is een procedure tegen die lening gestart. Het betreft nog maar een vraag om uitleg, maar zelfs bij Vlaamse minister van Financiën Philippe Muyters wordt er niet aan getwijfeld dat dit uiteindelijk tot de opheffing van de maatregel zal leiden.

Dat een Vlaming wel een fiscaal voordeel krijgt als hij geld leent aan een Vlaams bedrijf, maar niet als hij leent aan een Frans bedrijf, is immers een schending van het principe van vrij verkeer van personen, goederen en kapitaal, schrijft De Tijd. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud