Europees onderzoek moet leiden tot een beter en langer leven

De kwaliteit van de medische zorg voor ouderen moet altijd een prioriteit zijn voor het Europese onderzoek. Dat staat te lezen in een rapport van vijftig Europese onderzoekers dat woensdag in Brussel werd gepresenteerd. Hun doel is om een maximum aan senioren zo lang mogelijk te laten leven in de beste omstandigheden.

Volgens de wetenschappers zou het onderzoek naar biologische veroudering zich de komende tien tot vijftien jaar prioritair moeten richten op nucleaire receptoren die betrokken zijn bij ziekten die samenhangen met de vergrijzing, de ontwikkeling van systeembiologie en het maken van aanbevelingen inzake voeding. Andere prioriteiten in het onderzoek zijn het behoud van spiermassa en kracht, een inzicht in de achteruitgang van het immuunsysteem en een diepgaande bestudering van de veroudering van het vaatstelsel.

Het verslag werd opgesteld in het kader van het Europese project WHYWEAGE. Dat had als doel onderwerpen te identificeren die kunnen leiden tot grote wetenschappelijke vooruitgang en sociaal-economische toepassingen. Daarnaast moest het project de Europese Commissie, de actoren in de volksgezondheid, de industrie en het publiek informeren door middel van een document.

(FEJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud