Ex-topman Deutsche Bank België haalt fel uit naar Van Quickenborne

Yves Delacollette, voormalig topman van Deutsche Bank België, heeft in een brief zwaar uitgehaald naar minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Met zijn pleidooi voor een dading voor gedupeerde klanten die Lehman-producten kochten - zoals Citibank die uitwerkte - brengt hij Deutsche Bank schade toe, oordeelt Delacollette. Dat schrijft De Tijd donderdag.

In een brief aan de premier, de vicepremiers en de minister van Justitie beschuldigt Delacollette Van Quickenborne - indirect - van "dwaasheden" en "misplaatste interventies". "Als meneer Van Quickenborne kaderlid was in een bedrijf, zou hij een sanctie oplopen", aldus Delacollette. De reden? Omdat hij een fout maakt door een regeling te vragen, onder meer omdat er grote verschillen zijn met Citibank en omdat de minister zo schade toebrengt aan de bank.

Tot midden 2009 stond Delacollette aan het hoofd van Deutsche Bank België. Het was onder zijn leiding dat de bank obligaties van het intussen failliete Lehman Brothers verkocht. De ironie wil dat Deutsche Bank intussen (de brief dateert van 1 februari) onder haar nieuwe leiding wel een algemene procedure voor haar Lehman-klanten heeft uitgewerkt, aldus nog De Tijd. (KNS)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud