Explosie Luik: eigenaars dienen klacht in tegen onbekenden

De eigenaars van de woningen die woensdag vernield werden door de explosie in het centrum van Luik, zullen een klacht indienen tegen onbekenden. Dat heeft de Franstalige openbare omroep RTBF vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om de eigenaars van de woningen die zich op de Rue Léopold 18 en 20 bevinden.

Het parket heeft de klachten nog niet ontvangen, zo verklaarde de Luikse procureur des Konings Danièle Reynders vrijdagnamiddag. De klachten zouden wel al opgesteld zijn en maandag worden overgemaakt aan de gerechtelijke autoriteiten. Op die manier willen de eigenaars op de hoogte worden gehouden van het verloop van het onderzoek.

"In het officiële discours worden enkel maar instanties vrijgesproken van verantwoordelijkheid", aldus advocaat Sini, die de rechten verdedigt van de eigenaar van het gebouw op de Rue Léopold 20. "De Luikse burgemeester heeft verklaard dat hij elke verantwoordelijkheid uitsluit van de politiechef, de brandweer en de Luikse gasmaatschappij, met ander woorden: van de diensten die onder zijn bevoegdheid vallen. We kunnen niet anders dan daar vragen bij stellen." (NEV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud