Extra agenten om grenscriminaltieit te bestrijden

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet stuurt elke dag minstens tien agenten van de federale politie naar de grensstreek met Frankrijk. Zij moeten er de lokale politie bijstaan in haar strijd tegen de grenscriminaliteit.

De beslissing werd genomen tijdens een vergadering tussen de lokale en de federale politie op het kabinet van Milquet, naar aanleiding van een reeks nieuwe criminele overvallen in de grensstreek.

Tijdens die vergadering zegde de minister de steun van de federale politie toe. Concreet zullen elke dag tien leden van het interventiekorps West-Vlaanderen en Henegouwen de zones Grensleie, Arro Ieper, Komen-Waasten, Moeskroen en Val de l'Escaut versterken. Er zal ook dagelijks bekeken worden of er binnen de interventiekorpsen van de federale politie nog andere manschappen beschikbaar zijn.

Er zullen voorts meer politieacties worden opgezet in de regio en de minister heeft in december ook een overleg op de agenda staan met haar Franse ambtgenoot. Zij zullen het hebben over een versoepeling van de regelgeving, zodat Franse en Belgische politiebeambten een voertuig zouden kunnen achtervolgen over de grens. (AURORE BELOT)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud