Extra maatregelen voor gehandicapten op arbeidsmarkt

Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke (sp.a) wil tegen volgende zomer een versnelling hoger schakelen bij het inzetten van personen met een handicap in het arbeidscircuit. Dat zei hij woensdag in het Vlaams parlement.

De minister kreeg er vragen over de stijging van het aantal werkzoekenden met een handicap en dat terwijl de globale werkloosheid in Vlaanderen daalt. Nochtans voert Vlaanderen een diversiteitsbeleid op het vlak van werk. En er zijn gunstige resultaten. Zo is het aantal diversiteitsplannen op vier jaar tijd verdubbeld van 72 in 2002 naar 157 in 2006.

De Vlaamse regering werkt aan bijkomende maatregelen. De minister wil het beleid tegen midden volgend jaar op punt stellen. Zo meent hij dat de tegemoetkoming in de loonkost voor werkgevers die mensen met een handicap tewerkstellen, eenvoudiger moet worden. Ook de tegemoetkomingen voor aanpassingen aan de arbeidspost wil hij herbekijken.

De VDAB zal een expertisecentrum oprichten waar alle deskundigheid over de problematiek van arbeidsmarkt en personen met een handicap samen wordt gebracht, zei Vandenbroucke. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud