Extra politiecontrole in Zwevegems park na hondenvergiftiging

In het Mortagnebos in Zwevegem houdt de politie een extra oogje in het zeil. Ze doen dat omdat eerder deze week minstens drie honden stierven na een wandeling in de buurt van het park. Dat vertelt burgemeester Marc Doutreluingne (Gemeentebelangen) vanmiddag.

Volgens de burgemeester ligt kwaad opzet aan de oorzaak van de doodsoorzaak. De drie honden zijn gestorven door vergiftiging. "Het kan bijna niet anders", aldus de burgemeester. De politie houdt steekproefpatrouilles, maar volgens de burgemeester is het moeilijk om preventief op te treden of te sensibiliseren. "Integendeel. Dit gaat waarschijnlijk om een eenmansactie, dus een bordje zal de dader waarschijnlijk niet tegenhouden. We kennen ook het motief niet. Zoekt hij of zij belangstelling? Heeft de dader een hondenfobie? ", redeneert de burgemeester.

Eerder deze week diende een slachtoffer een klacht in tegen onbekenden. "Een goede reactie, want zo wordt het parket ingeschakeld", zegt Doutreluingne.

Inmiddels raakte ook bekend dat de hond van de zoon van oud-burgemeester van Kortrijk Stefaan De Clerck vergiftigd werd. "Maar de hond is weer 'alive and kicking' door een snelle behandeling van de dierenarts", kan De Clerck kwijt.

Ook in Moen, nabij Zwevegem, zouden er problemen zijn gesignaleerd, maar Doutreluignge kon dat niet bevestigen. Op dit moment wordt nog onderzocht om welk soort gif het gaat. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud