Facebookberichten zijn gegronde reden tot ontslag

Een 50-jarige manager die bij het Leuvense technologiebedrijf Option was ontslagen omdat hij op zijn Facebookpagina kritiek leverde op zijn werkgever, krijgt geen opzegvergoeding. Dat heeft de Leuvense arbeidsrechtbank beslist. Met zijn commentaren diskwalificeerde de manager zichzelf als betrouwbaar, gemotiveerd en loyaal personeelslid, wat een verdere samenwerking onmogelijk maakte, zo oordeelde de rechter.

Kaderlid en aandeelhouder Dirk D. uit Leefdaal postte meermaals kritische en sceptische berichten over zijn werkgever op zijn Facebookpagina. Daarbij speelde hij in op de actualiteit rond onder meer tegenvallende kwartaalcijfers en de relaties met een Chinees bedrijf. Volgens de bedrijfsleiding van Option stapelden de negatieve kritieken zich tien maanden lang op en zaten er ook islamofobe uitlatingen tussen. De manager werd om dringende reden aan de deur gezet.

De ontslagen manager legde zich niet bij de situatie neer. De vijftiger voerde aan dat zijn berichten op Facebook privé zijn en eiste via de Leuvense arbeidsrechtbank een opzegvergoeding van 60.000 euro. De rechter ging daar niet op in en vond dat de man zichzelf buitenspel had gezet met zijn uitlatingen op de sociaalnetwerksite. (OSN)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud