Advertentie
Advertentie

Familie Lambrecks verzet zich tegen beperkte detentie Lelièvre

De Brusselse strafuitvoeringsrechtbank behandelt vandaag de aanvraag van Michel Lelièvre om zijn gevangenisstraf in een regime van beperkte detentie verder te zetten. De familie Lambrecks, die de zitting van de strafuitvoeringsrechtbank zal bijwonen, verzet zich tegen die aanvraag en ook het Brusselse parket is niet akkoord. Ook de advocaat van de familie Dardenne, meester Jean-Philippe Rivière, is aanwezig.

De 42-jarige Michel Lelièvre werd in 2004 tot 25 jaar cel veroordeeld voor de dood van Ann Marchal, Eefje Lambrecks, Julie Lejeune, Melissa Russo en de ontvoering van Sabine Dardenne en Laetitia Delhez. Hij komt al 8 jaar in aanmerking om voorwaardelijk vrij te komen maar zijn eerdere aanvragen werden steeds verworpen. Deze keer komt de man voor de strafuitvoeringsrechtbank met een vraag om drie uitgaansverloven te krijgen en vervolgens in beperkte detentie zijn straf uit te zitten. Hij zou bij een vzw een opleiding kunnen volgen maar moet daarvoor wel drie voorbereidende gesprekken hebben bij die vzw.

Het Brusselse parket vindt zijn reclasseringsplan nog steeds onvolledig en verzet zich tegen de vraag. De familie Lambrecks wil Lelièvre ook niet zijn vrijkomen. "We vinden het nog veel te vroeg", zegt vader Jean Lambrecks. "Hij heeft nog steeds niet de volledige waarheid verteld en heeft nooit zijn spijt betuigd of verontschuldigingen aangeboden. Ook van een vergoeding is nog niets in huis gekomen."

De familie vindt het ook niet kunnen dat zij geen enkele informatie heeft gekregen over het reclasseringsplan van de man. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud