Familiedrama Sint-Lambrechts-Woluwe: parket wil assisen

Het Brusselse parket is van plan de verwijzing naar assisen te vragen van Junior K. in het dossier van de doodslag op pianist Benjamin Rawitz, die op 30 augustus 2006 om het leven werd gebracht in zijn woning in de Miniemenstraat in Brussel. De 19-jarige jongeman doodde het voorbije weekend zijn 1,5 jaar oude dochtertje en de grootmoeder van zijn vriendin.

Het openbaar ministerie zal op 5 oktober aan de jeugdrechter vragen het dossier uit handen te geven in de zaak van de doodslag op de wereldberoemde pianist. De jongeman, die 16 jaar was toen hij de man doodde, bekende de feiten. De positie van het openbaar ministerie was al bekend voor het drama zondag in Sint-Lambrechts-Woluwe.

De advocaat van de jonge verdachte, meester Gabie-Ange Mindana, wilde pleiten de zaak niet uit handen te geven. Hij stelde dat hij over degelijke argumenten beschikt. "Alle rapporten over de re├»ntegratie in de maatschappij van mijn cli├źnt zijn positief. De psychologen en opvoeders, maar ook externe experten van de jeugdinstelling in Kasteelbrakel waren unaniem over hem", reageerde de advocaat.

(MPE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud