"Farid Bamouhammad in Leuven-Centraal in speciaal regime"

Tijdens een vergadering met de vakbonden van de cipiers van Leuven-Centraal hebben afgevaardigden van het hoofdbestuur van het gevangeniswezen donderdag gemeld dat de gedetineerde Farid Bamouhammad in deze gevangenis in een speciaal regime werd geplaatst dat meer garanties biedt voor de veiligheid van de cipiers. Dat is vernomen bij vakbondsvrouw Katrien Peeters (VSOA).

"We zullen de maatregel zondag met het personeel evalueren. Tot zolang gaan de prikacties door. Aan de datum van 16 juli dat deze gedetineerde zal worden getransfereerd naar een andere strafinrichting verandert men immers niets", aldus Peeters.

Bamouhammad verblijft sinds een tweetal maanden in Leuven-Centraal De cipiers eisen dat hij onmiddellijk vertrekt omdat ze zich door zijn handelswijze niet veilig voelen in zijn aanwezigheid. Maandag werd voor deze eis 24 uur het werk neergelegd. Sindsdien werd dagelijks 4 uur niet gewerkt.

"De fundamentele vraag die het hoofdbestuur zich moet stellen is of een gedetineerde met dergelijk veiligheidsrisico wel thuishoort in een strafinrichting als Leuven-Centraal die er een open regime op nahoudt. Deze strafinrichting is bestemd voor langgestraften, mensen die een vast regime hebben. Is het verantwoord om iemand als Bamouhammad hier te plaatsen die dit hele regime verstoort", aldus Peeters. (OSN)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud