Farid Bamouhammad zal naar gevangenis Jamioulx verhuizen

Het gevangeniswezen heeft beslist om de gedetineerde Farid Bamouhammad te verhuizen van de gevangenis van Namen naar die van Jamioulx, nabij Charleroi. In de loop van de komende dagen zou de notoire gevangene overgebracht worden. De overbrenging volgt op de beslissing van de Brusselse kortgedingrechter die de Belgische staat oplegde een vaste gevangenis te vinden voor Bamouhammad.

Minister van Justitie Annemie Turtelboom moet de overbrenging wel nog ondertekenen.

Op 12 september oordeelde de Brusselse kortgedingrechter dat de Belgische staat moet stoppen met Bamouhammad, beter bekend als Farid 'le Fou', alsmaar te verplaatsen.

Sinds 2006 is de man die als een moeilijke gevangene beschouwd wordt al 34 keer van gevangenis veranderd. Dat ging vaak gepaard met een stakingsaanzegging bij de cipiers in de instelling waar hij naar overgebracht werd. De kortgedingrechter legde de staat op om een vaste verblijfplaats te vinden voor de man. Per dag vertraging bij de uitvoering van het vonnis werd een dwangsom van 500 euro per dag opgelegd en een boete van 5.000 euro per nieuwe overbrenging.

Het gevangeniswezen besliste Bamouhammad onder te brengen in Jamioulx. Hij zal er cel voor hem alleen krijgen en zal er enkele privileges genieten. (BRUNO FAHY)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud