Advertentie

Federaal parket rolt bende wapensmokkelaars en overvallers op

Het federaal parket heeft gisteren een bende wapensmokkelaars opgepakt die zware vuurwapens leverden aan het Brusselse misdaadmilieu. Vier verdachten zijn aangehouden en een vijfde is onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Dat meldt de krant Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door het federaal parket. Een tweetal van de verdachten zou niet alleen wapens gesmokkeld hebben maar ze zelf ook gebruikt hebben om overvallen te plegen.

Het onderzoek naar de wapensmokkelaars ging ongeveer een jaar geleden van start toen de federale gerechtelijke politie (FGP) van Brussel er lucht van kreeg dat een netwerk zware vuurwapens, voornamelijk Scorpio-machinepistolen, naar België smokkelde. Die wapens konden in Tsjechië makkelijk aangekocht worden omdat ze daar gedemilitariseerd waren maar de Brusselse bende maakte de aangekochte wapens opnieuw gebruiksklaar door wisselstukken te kopen in Duitsland.

Het federaal parket opende een gerechtelijk onderzoek, onder leiding van onderzoeksrechter Grégoire, en dat leidde gisteren tot 22 huiszoekingen in het Brusselse. Daarbij troffen de speurders naast geluiddempers en munitie ook 25 vuurwapens aan. Het ging onder meer om Scorpio-machinepistolen maar ook om handvuurwapens.

Vijf personen werden opgepakt en voor de onderzoeksrechter geleid. Die stelde hen allemaal in verdenking voor deelname aan een criminele organisatie. Vier personen werden aangehouden, de vijfde werd onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Volgens het federaal parket komen een tweetal verdachten ook in aanmerking als daders van enkele gewapende overvallen maar dat moet nog verder onderzocht worden. De verdachten zijn daarvoor dan ook nog niet in verdenking gesteld. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud