Advertentie

Federale politie waarschuwt voor gauwdiefstallen op Brussels Airport

De federale politie waarschuwt de mensen die in deze vakantieperiode vanop de luchthaven Brussels Airport op reis vertrekken, voor gauwdieven die actief kunnen zijn in het luchthavengebouw. Uit cijfers van de federale politie blijkt immers dat de gauwdiefstallen het voorbije jaar sterk zijn toegenomen. "In 2011 waren er 789 diefstallen, waarvan de immense meerderheid gauwdiefstallen", klinkt het bij de federale politie. "In vergelijking met 2010 en 2009 gaat het bijna om een verdubbeling."

Het aantal diefstallen op de luchthaven bedroeg in 2008 in totaal nog 672 feiten en nam de twee daaropvolgende jaren een fikse duik met 394 feiten in 2009 en 422 feiten in 2010.

"De 789 die we vorig jaar vastgesteld hebben, zijn dus wel degelijk een fikse stijging", zegt woordvoerster Tine Hollevoet. "Slechts 18 van die diefstallen waren diefstallen uit wagens. Daarnaast waren er nog enkele winkeldiefstallen, maar ongeveer 90 procent betreft gauwdiefstallen."

Die gauwdiefstallen zijn volgens de politie meestal het werk van rondtrekkende bendes die een tijd actief zijn op de luchthaven tot ze verdwijnen of opgepakt worden.

"Het is zeker niet zo dat er niet wordt opgetreden", stelt de woordvoerster. "Onze mensen lopen dagelijks in burger en in uniform in het gebouw rond, en ook vorig jaar werden verschillende arrestaties verricht."

In vergelijking met het aantal reizigers dat de luchthaven jaarlijks gebruikt, 18,8 miljoen, is het aantal diefstallen ook niet overweldigend, maar toch raadt de politie de vakantiegangers aan extra voorzichtig te zijn. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud