Fietsen mogen vanaf najaar mee op lijnbus

Vanaf het najaar mag de reiziger zijn fiets meenemen op de bus. Dan start de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn met een proefproject om maximaal twee fietsen toe te laten op bepaalde bussen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg donderdag.

De testfase omvat 139 bussen. "In september worden 108 gelede bussen geleverd en 31 stadsbussen, die uitgerust zullen zijn om fietsen in te laden", zegt Saskia Schatteman, de directeur Marketing en Communicatie van de vervoersmaatschappij.

Vooraleer de nieuwigheid in te voeren op alle lijnen, zal een testpanel alle voor- en nadelen van het nieuwe systeem in kaart brengen. "De laatste bussen met riemen om fietsen vast te leggen, worden in september geleverd", zegt Tom Van der Vreken van De Lijn. "Tegen de herfstvakantie zullen we een testpanel samenstellen en evaluatiecriteria vastleggen."

Dat panel zal bijvoorbeeld moeten evalueren of de fietsbus ook in de spits bruikbaar is of enkel in de daluren. De Lijn zal eveneens peilen naar de tevredenheid van de fietsende busgebruiker, maar ook naar die van de medereizigers. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud