Fietser omgekomen in Rijkevorsel: dader had te veel gedronken

De 25-jarige man uit Merksplas die gisterenavond een net 18 jaar geworden fietser aanreed die vervolgens overleed, had 6 uur na de feiten nog steeds te veel alcohol in zijn bloed. De man, die vluchtmisdrijf pleegde, had naar eigen zeggen 8 à 10 glazen bier gedronken bij een carnavalstoet. Dat meldt het parket van Turnhout, dat om de aanhouding van de man vraagt. Ook tegen zijn 24-jarige vriendin, die mee in de wagen zat, loopt nog een onderzoek wegens schuldig verzuim.

Het ongeval vond tussen 19.00 en 20.00 uur plaats in de Eekhofstraat. De 25-jarige verdachte reed met een lichte vrachtauto en merkte de 18-jarige fietser uit de tegengestelde richting niet op. Na de aanrijding stopte hij naar eigen zeggen en zag de fietser in de gracht liggen. Hij vermoedde dat het slachtoffer nog in leven was en reed door. Toen zijn ouders bij zijn thuiskomst de schade aan de wagen opmerkten, vertelde zijn vriendin wat er gebeurd was.

De moeder van de verdachte is daarop tot tweemaal toe naar de plaats van het ongeval getrokken om te zoeken naar het slachtoffer. Pas bij de tweede poging werd het slachtoffer in de gracht, waar water in stond, aangetroffen. Toen de politie uiteindelijk om 23.00 uur ter plaatse werd geroepen, bleek de jongeman overleden te zijn.

De verdachte heeft een verleden van dronken rijden en verklaarde achteraf uit paniek te hebben gehandeld.

(MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud