Fietsster kritiek na aanrijding in Gent: dronken autobestuurder pleegde vluchtmisdrijf

De autobestuurder die vanmorgen een vrouw op de fiets levensgevaarlijk verwondde in Gent, had gedronken en vluchtte na de feiten weg. Hij werd een half uur later opgepakt in de omgeving, meldt de Gentse parketwoordvoerster An Schoonjans.

Het ongeval gebeurde rond 8 uur voor de stadsbibliotheek aan het Woodrow Wilsonplein. Een personenwagen reed er in de Kiss&Ride-zone een vrouw op de fiets aan. Het slachtoffer werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand is nog altijd kritiek. De fietsster reed reglementair, zegt het parket.

De personenwagen reed daarna tegen een andere auto. Een meisje van 15 raakte daarbij lichtgewond, maar ze kon inmiddels het ziekenhuis verlaten. "De personenwagen van de verdachte kwam tot stilstand tegen een koffiekraam op het Woodrow Wilsonplein. De man pleegde vluchtmisdrijf, maar hij kon een half uur later opgepakt worden door de lokale politie", preciseert woordvoerster Schoonjans.

Het gaat om een 26-jarige Gentenaar. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij wordt deze namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Een verkeersdeskundige onderzoekt of de man te snel reed. Op de plaats van het ongeval bedraagt de snelheidslimiet 30 kilometer per uur.

(ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud